7 tips til at få den hyggeligste sommer som familie

Sommeren er over os. Den kommer altid snigende, og det kan være svært at finde det rette at lave sammen som familie.

Der er dog rigtig mange ting at lave, og mange af dem relaterer sig naturligvis til familien såvel som andre. Føler du, det er svært at blive inspireret, så kan det være, at du burde læse videre her.

I denne artikel vil vi gennemgå nogle tips til, hvordan man som familie kan få den hyggeligste sommer. Mange ting afhænger selvfølgelig af vejret, men der er stadig mange ting, der kan give en hyggelig sommer, som ikke kræver godt vejr. Også i Danmark.
Klar til tips? Her kommer de.

1. Find aktiviteter der hvor du bor

Er du klar over, om der er spændende aktiviteter, der hvor I bor? Måske skulle du undersøge markedet for familie aktiviteter i dit nærområde først og fremmest. Mange er ikke klar over alle de ting, der findes, hvor de bor.

Måske ligger der et indendørs legeland i nærheden, måske er der aktivitetstilbud i naturen, som I som familie kan deltage i sammen. Måske er der sportsaktiviteter. Nogle steder er der svampekurser, hvor man kan lære at samle svampe i naturen eller andet spiseligt.

Der er massere af gode aktiviteter, som folk ikke er klar over, lige rundt om hjørnet. Undersøg hvad du har nær dig først og fremmest, det kan måske spare dig en masse penge på rejser.

Aktiviteter plejer der at være nok af både inde og ude. Så det bliver uafhængigt af vejr.

2. Tag på rejse som familie

En god rejse et sted hen er jo selvfølgelig altid hyggeligt at gøre som familie. Har I budgettet til det, så kan dette måske være vejen frem. Det er selvfølgelig en gammel klassiker, men det er simpelthen noget andet end at blive derhjemme.

En ferie skaber sammenhold i familien, og I vil komme til at opleve andre ting om hinanden, som I måske ikke kendte til eller havde glemt. En ferie med familien er altid hyggeligt både sommer og vinter. Det er en sikker vinder. I kunne eventuelt tage en rejse til familievenlige Gran Canaria .

3. Tag på rejse med andre

En anden mulig rejseform er at tage en rejse med en familieven. En god familieven kan skabe lidt anderledes dynamik i familien og kan skabe mere sjov. Det er altid sjovt med en outsider. Kunne en rejse med en famlieven være noget for jer? Har I en god familieven, som I stoler nok på til at invitere ind i en hyggelig familiestund? Så kan der være mange hyggelige dage at vente.

Det kan også være, at I er et helt hold af venner, der kan tage et sted hen sammen. Hvis I er, og I alle har børn på nogenlunde samme alder, så er det en stensikker vinder for hele famlien. Børnene kan lege, og I kan nyde hinanden imens.

4. Sluk for skærmene

Prøv at gøre noget kontroversielt, og sluk for skærmene hele sommeren. Bruger I mange skærme i jeres familie? Måske skulle I prøve at slukke for dem. På denne måde bliver I tvunget til at være sammen og forholde jer til hinanden.

Hvis I samtidig tager et sted hen, hvor der ikke er mulighed for at lave så meget andet, så kan I rigtigt komme hinanden nær og lære hinanden at kende som familie igen.

Det kan være noget så hyggeligt at sidde og stirre på hinanden og være tvunget til at underholde hinanden.

5. Spil brætspil

Selv hvis I ikke slukker for skærmene, så kan I stadig spille brætspil. Brætspil som alternativ til skærme er altid godt, men de kan også nydes, selv hvis skærme er tilladt.

Der findes et utal af brætspil fra de meget komplicerede rollespil, som på mange måder minder om et computerspil til spisebordet, til ludo eller kortspil. Der er rig mulighed for at finde det rigtige spil til din familie. Det er bare at undersøge, hvad I kan lide og finde spillet.

Brug eventuelt google hvis I ikke har en ide.

6. Tag på køretur rundt i landet

En køretur rundt i landet kan give meget velvære for jeres familie og meget hygge. Har I set alle afkroge af Danmark? Der er store chancer for, at I ikke har. For mange danskere har faktisk ikke set hele landet.

Vi har en forestilling om, at udlandet altid er bedre til ferier. Men Danmark har mange ting at byde på. Og selvom vi er et lille land, så er der stor variation. Endda i en sådan grad, at I formentlig ikke kan nå at se det hele på en ferie.

Hvis I har muligheden og har egen bil, så kan det at være fanget i en bil, og køre igennem det gode danske land, være en fantastisk måde at få en hyggelig sommer på.

7. Dyrk motion og leg sammen

Dyrk motion sammen. Det kan være ved hjælp af en hulahopring, eller det kan være noget helt andet eller tredje. Sport som familie er utroligt sjovt og spændende. Det gør jer sundere, og det at få sveden til at pible som familie kan faktisk være meget hyggeligt. Især hvis I er en familie, der i forvejen godt kan lide at være aktive.

Find en sjov sport, der kan gøre sommeren hyggelig for jer.


 

Menu
Top