Børnevenlige Sardinien - 10 ideer til oplevelser for hele familien

Sardinien er en fantastisk feriedestination, der byder på et væld af uforglemmelige oplevelser for både børn og voksne. Leder du efter et ferieparadis til den næste ferie med børnene, kan Sardinien i særdeleshed være et godt bud. Her har I nemlig mulighed for at planlægge den perfekte kombination af oplevelser i børnehøjde, betagende natur og kulturelle oplevelser. Sardinien er en ø i Italien, som derfor emmer af ægte italiensk kultur og kulinariske oplevelser.

Selvom øen er en del af Italien, er den dog sin helt egen. Især naturen på øen skiller sig ud fra Italiens store fastland. På Sardinien er der gjort meget ud af, at øen ikke overplastres med hoteller og turistområder. Det er derimod naturen, der er i fokus. Derfor kan du køre lange strækninger inde på øen, hvor du ikke møder en eneste bygning, men derimod kilometervis af smukke og betagende bjerglandskaber.

Strandene er endnu et af øens varemærker. Når du forestiller dig det perfekte ferieparadis med lyse sandstrande og turkisblå hav, kan det sagtens være et billede af Sardinien, du har på din indre nethinde. Du finder både store strande med sandstrand så langt øjet rækker, samt små lommer af strande, der er omgivet af smukke klipper, hvor du har mulighed for at drømme dig væk på din egen lille strand, hvor du kan ligge helt uforstyrret. Som en ekstra bonus er det nemt at finde et godt tilbud på familieferie til Sardinien.

Vi har samlet en liste med 10 bud på gode familieoplevelser på Sardinien.

Tag på kajaktur med hele familien og oplev majestætiske delfiner tæt på

Det turkisblå og klare hav omkring Sardinien byder på et væld af oplevelser. En af dem er en kajaktur for hele familien ud for Sardiniens kyst. Her kan I nyde den smukke udsigt fra det krystalklare hav og det dyreliv, der befinder sig nede i vandet. Er en af dine helt store drømme at opleve delfiner i virkeligheden og helt tæt på, har du muligheden for at lade denne drøm gå i opfyldelse med en kajaktur ud for Sardinien. Disse tilbydes mange steder, og et af de mest populære steder for kajak er Golfo Aranci.

Svøm og snorkle med delfiner i Golfo Aranci

Når nu vi er ved Golfo Aranci, som er særligt kendt for delfiner, kan du overveje at tage oplevelsen til next level. Det er nemlig også muligt at komme ud og svømme ved delfinerne samt snorkle med instruktør. Både du og resten af familien er derfor i trygge, professionelle hænder, mens I kan opleve de majestætiske delfiner i deres eget terræn. En uforglemmelig oplevelse, der huskes hele livet.

Dagstur med båd i Cala Ganone

Tager I til Cala Ganone, er der mulighed for at opleve en hel dagstur til havs. Her sejles der ved Oriseibugten, hvor der bliver stop undervejs, så det er muligt at bade i det skønne, lune vand på turen. Her får du blandt andet mulighed for at opleve de smukke kyster set fra det turkisblå hav.

Kæl med æslerne og hold picnic i Monte Cresia

De fleste børn er vilde med dyr, og naturligvis er der også oplevelser med dyr på landjorden, når I tager på familieferie på Sardinien. På Monte Cresia ligger en skøn lille oase, hvor børnene har mulighed for at nusse de fritgående sardiske æsler.

Der er også opsat picnic borde, så hele familien kan nyde en skøn frokost omgivet af natur og rolige dyr, der gerne kommer med til bords! Hvilket barn ville ikke elske det? Der stilles også strigler til rådighed, så børnene (og de voksne) kan børste æslerne og rigtig hygge om dem. Dyr kan noget helt specielt for sindet.

På segway tur med guide i Cagliaris Molentargius Naturpark

I Cagliaris Molentargius Naturpark kan hele familien få en på opleveren. Her findes et væld af eksotiske planter og ikke mindst de smukkeste, lyserøde flamingoer. Tag med på en segway-tur med en lokal guide, der kan fortælle en masse interessant om den lokale fauna og smukke planterige. Undervejs vil guiden fortælle om historien bag de områder, der passeres gennem turen. Turen starter på cykelstien Palafitta og fortsætter ind i parken.

Her findes bandt andet den gamle saltby, hvor der tydeligt bæres præg af den svingende økonomi på det historiske sted gennem historien. Dernæst fortsætter den videre ind på en smuk natursti, hvor det blandt andet vil være muligt at se de smukke flamingoer. Denne tur egner sig især godt til de lidt større børn, der har interesse for historie og natur. Det anbefales, at børn er fyldt minimum 10 år for at deltage i denne tur.

Lej en lille elbil og tag på opdagelse i en smuk naturpark i Porto Conte

I Porto Conte ligger en smuk naturpark, hvor det er muligt at leje en lille golfbil /elbil, så hele familien kan køre rundt og se den skønne natur og de smukke dyr. Her findes der blandt andet heste og æsler. Vognen er åben, så I kan få vind i håret, fornemme duftene og suge så mange indtryk til jer som muligt.

Bliv inviteret indenfor hos en sardisk familie og lær om lokal madlavning

Sardere er kendte for at være meget imødekommende og gæstfri. Derfor tilbyder mange private madlavningskurser. Her kommer I simpelthen hjem til nogle lokale sardere, der åbner hjemmet for jer, for at vise jer ægte, autentisk sardinsk madlavning. Denne oplevelse er en kæmpe kontrast til mange af de oplevelser, man ellers forbinder med ferie. Her lærer I at lave ægte, sardinske retter med hjælp fra lokale.

Dette vil være en fantastisk oplevelse for både børn og voksne. Her kan især børnene få øjnene op for, at der findes kulturelle forskelle og også kulinariske forskelle på Danmark og andre lande. Få en god snak med den lokale familie, der kan give jer et unikt indblik i at være sardiner. Oplev, hvordan et ægte sardinsk hjem ser ud indefra og nyd maden sammen med den lokale familie, når den er tilberedt.

Tag til en lokal gård i Fordongianus, hvor I kan smage på lokale oste og vin

Når nu vi er ved autenticitet, så er der også mulighed for at tage en tur ud på en lokal gård, der byder på spændende og smagsrige oplevelser. Sardinien er jo en del af Italien, så det er uundgåeligt, at sardere ikke også er vilde med gode vin og oste.

På en lokal gård kan I opleve ostens rejse fra start til slut, hvorefter der er rig mulighed for at smage forskellige, lokale oste. Turen føres af en guide, der tager jer igennem hele processen og har masser af spændende historie at fortælle om Sardinien og de gode vine og oste. Omgivelserne omkring gården er naturskønne med både planter og dyr.

Museet for den nuragiske civilisation i Cagliari med udstillinger og Virtual-Reality briller

på museet for den nuragiske civilisation i Cagliari kan I blive taget med tilbage i tiden – nærmere bestemt hele 3500 år tilbage i tiden. Den nuragiske civilisation er en af de ældste, og samtidig er de utroligt kendte for deres fantastiske arkitektur. Her kan I både se den permanente udstilling eller blive taget visuelt tilbage i tiden med Virtual-Reality briller.

Nyd en afslappende dag på en af de mange smukke strande

Selvom Sardinien er en overflod af spændende oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne, forslår vi alligevel, at I tager jer tid til at ligge og nyde solen og det smukke turkisblå hav på en af de smukke strande. Dette er den perfekte oase til at få genopladet batterierne, inden turen går hjem til hverdagen igen.

Menu
Top